2015 m. gruodžio 13 d., sekmadienis

Žūklė "ultralight" klasės dugnine - Link Ledgering

Pažiūrėjęs daugumą pastarojo laikotarpio lietuviškų žūklės laidų, pavartęs žurnalų bei pasivaikščiojęs po žūklės parduotuves galiu drąsiai teigti, kad žūklė dugnine meškere sparčiai populiarėja ir jos gerbėjų sparčiai daugėja. Ta pati tendencija matosi ir paanalizavus atskirų straipsnių skaitomumą, t.y. pagal lankytojų skaičių.
Šiai dienai dugninė vos ne visiems asocijuojasi su žūkle vadinamaisiais "feeder" tipo meškerykočiais, naudojant įvairiausias šėryklėles. Šią šėryklėlių madą pastaruoju metu labai populiarina ir įvairių šalių žvejai sportininkai.
Tačiau mėgėjiškoje žūklėje pasitaiko situacijų, kuomet reikalingas ypatingas dugninės meškerės delikatumas ir kuomet verta rinktis įrankį, sukomplektuotą senomis geromis sistemėlėmis su švininiais svareliais.
Vieną tokį atvejį ir demonstruoja britas James Robbins iš "Shakespeare Superteam" komandos. Ši sistema vadinama "Link ledgering", kas yra ne kas kita kaip daugeliui žvejų gerai žinoma sistema su šoniniu pavadėliu.
Šis video neilgas, bet labai informatyvus. Per ketvirtį valandos atskleidžiami visi esminiai momentai - nuo įrangos komplektavimo iki žūklės technikos. Verta pažiūrėti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą